Miód Pitny
Selekcja 2019


Prezentujemy niesycone miody naturalne. Dzięki niskiemu poziomowi przetworzenia zachowują one w pełni walory surowca, z którego powstały. Etykieta określa gatunek, numer partii (Batch), numer finiszu (Cask) i sezon rozlewu. Dzięki niej będziecie Państwo mogli porównać, jak zmieniają się miody i który z kolejnych roczników szczególnie przypadł do gustu. Pamiętajcie, każda kropla naszego zacnego trunku, to cząstka przyrody, życia i tradycji.

No 1

Półtorak


Klasyczny półtorak. Stworzony w idealnej proporcji. Produkowany według historycznych i tradycyjnych receptur. Doceniany przez koneserów. Idealny wszędzie tam, gdzie wysoko cenione są tradycje polskiego miodosytnictwa.

No 3

Dwójniak


Aksamitny niczym jedwab. Najdelikatniejszy spośród naszych cennych dwójniaków. Przejrzysty i klarowny. Lekki jak powiew warmińskich pól. Bukiet pełen słońca i blasku. Łagodnym smakiem uwodzi bez reszty najwytrawniejszych koneserów.

No 6

Dwójniak


Wyrazisty i dojrzały dwójniak. Przepełniony taninami dębowych kuf, znakomicie oddaje woń wysublimowanych, korzennych przypraw. Błyskotliwy ton kompozycji fascynuje na finiszu, pozostawiając długo zdumiewające wrażenia.

No 8

Trójniak


Homogeniczny, czysty, o jasnej, delikatnej i nieskazitelnej barwie trójniak. Jest kwintesencją nektarowego miodu. Elegancki i szlachetny finisz sprawia, że z powodzeniem może być serwowany jako popołudniowy apéritif.

No 9

Trójniak


Aromatyczny trójniak, upajający bogactwem wiosennych łąk. Ozdobiony aromatem płatków dzikich róż. Urzeka niebywałą szlachetnością barwy. Jak świeży oddech po letniej burzy, będzie miłym wspomnieniem intrygujących przygód.